Gordon en Jamai sluiten Amsterdam Gay Pride af

Gordon en Jamai sluiten zondag 2 augustus de Amsterdam Gay Pride af. De zangers treden op tijdens het officiële slotfeest op het Stoperaplein. Ook zijn er optredens van onder andere Antje Montero, They Want You en K-otic. Het slotfeest op de dag na de traditionele grachtenparade begint om 14.00 en duurt tot 23.00 uur.

Op het podium bij het Amsterdamse stadhuis staan zondag naast Gordon en dancing with the stars winnaar Jamai ook Mick Harren, Vulcano, The Loving Angels, Peggy, Tamara Tol, Antje Montero en They Want You met de tribute aan de Village People. Speciaal voor de Amsterdam Gay Pride komen de meiden van K-otic bij elkaar. Zanger Gordon vaart een dag eerder ook mee tijdens traditionele botenparade van de Amsterdam Gay Pride. 
 
Tijdens de Amsterdam Gay Pride zijn er in de hele stad feesten. Het openingsfeest wordt op donderdag 30 juli vanaf 18.00 uur gehouden op de Westermarkt. Een dag later is er een Amsterdamse avond op het Thorbeckeplein. Bij de hoek Reguliersdwarsstraat en Rembrandtplein is er een Caribbean Street Party en in de Amstelstraat is een vrouwenfeest. Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus zijn er acts en dj-optredens in de Utrechtsestraat, de Reguliersdwarsstraat, op de Zeedijk, Westermarkt, Amstelveld en aan de Amstel,. Tijdens de botenparade wordt bij het stadhuis de Fight Cancer  ‘I do – I Amsterdam’ weddingparty gehouden.
 
Dit jaar is er voor het eerst een uitgebreid vrouwenprogramma. Verspreid over de stad zijn er verschillende vrouwenfeesten, zoals de Getto Girls Silent Disco in Getto en de En Vogue all female danceparty in Escape. In en rond het Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) is een vrouwenprogramma met gedichten, foto’s, films en muziek. Het vrouwenprogramma wordt op zondag afgesloten met de LesBian Pride Chill Out.
 
De Amsterdam Gay Pride begint op 26 juli en duurt tot en met 2 augustus. De botenparade wordt gehouden op zaterdag 1 augustus. Vorig jaar zagen een half miljoen toeschouwers een recordaantal van 80 boten voorbij komen. Gedurende de week worden er verschillende inhoudelijke, sportieve en feestelijke activiteiten georganiseerd.