Amsterdam Gay Pride wint Welcome Award

De Amsterdam Gay Pride heeft de Welcome Publiek Award gewonnen. ProGay-voorzitter Frank van Dalen nam de gastvrijheidprijs dinsdagavond in ontvangst. Volgens duizend geënquêteerde Amsterdammers is de Amsterdam Gay Pride een met positieve media-aandacht omringd evenement waar iedereen welkom is.

De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt tijdens het Welcome Gala in de Beurs van Berlage. Met het initiatief wil de Amsterdamse Alliantie, een samenwerking tussen culturele organisaties en het bedrijfsleven, de gastvrijheid in de stad stimuleren. De Pride won in de categorie Evenementen, in andere categorieën wonnen Krasnapolsky-portier Sadiq Siderius, Jessica Schrier van Camping Zeeburg, De Bijenkorf en Koninklijk Theater Carré.

Pride-organisator ProGay is vereerd met de prijs. “De prijs motiveert ons als ProGay om de komende jaren de Amsterdam Gay Pride verder uit te bouwen om meer doelgroepen te bereiken, zoals vrouwen en allochtonen”, licht voorzitter Van Dalen toe. “Het doel is Amsterdam op de kaart te zetten als tolerante stad en sociale acceptatie van homoseksualiteit te stimuleren. We willen homo's en lesbo’s van heinde en ver naar Amsterdam te halen om ze te laten genieten van wat deze stad te bieden heeft. Ook uit die landen waar je als homo of lesbienne niet openlijk jezelf kunt zijn, om hen inspiratie en hoop te bieden voor de moeizame strijd die ze in hun land nog te voeren hebben. Deze Welcome Award stimuleert ons om door te gaan.”


Hugo Braakhuis en Frank van Dalen van ProGay met de Welcome Award.

De afgelopen twee jaar zette ProGay zich in om de Amsterdam Gay Pride op een hoger niveau te tillen. Er was meer ruimte voor inhoud en verdieping, zonder dat het saai werd. Dit jaar stonden er tijdens de botenparade een recordaantal van een half miljoen mensen langs de kant. Van Rusland tot aan Japan wordt over de vernieuwde Amsterdam Gay Pride geschreven. In Amerika is de Amsterdam Gay Pride uitgeroepen tot de beste pride in Europa.