Burgemeester Cohen en COC: Danny vaart!

Danny Hoekzema kan met zijn 16-min boot meevaren tijdens de Gay Pride. Dat is de uitkomst van het overleg tussen Burgemeester Cohen en COC-voorzitter Frank van Dalen. Nadat bekend was geworden dat er tijdens de Gay Pride een 16-min boot zou meevaren, heeft Cohen laten weten zich zorgen te maken over de kwetsbare leeftijd van deze jongeren. Gelijktijdig was er begrip voor de behoefte van deze jongeren om hun stem te laten horen.

De afgelopen weken heeft een aantal ouders gemeld dat ze willen meevaren om het statement te maken dat ze achter hun pubers staan. In plaats van de COC-begeleiders zullen nu een beperkt aantal ouders meevaren, waarmee de zorgen van Cohen zijn verdwenen. Het karakter van de 16-min boot zal daardoor behouden blijven.

De gemeente en COC Nederland gaan samen op zoek naar een grotere boot, zodat de jongeren alle ruimte hebben om zich te presenteren, maar ook dat de ouders op de achterplecht letterlijk kunnen laten zien achter hun pubers te staan. “Dit is een belangrijk signaal”, aldus COC-voorzitter van Dalen. “Veel homojongeren voelen zich eenzaam omdat ze de moed nog niet hebben hun identiteit te delen met de ouders. Terwijl juist ook dat zo belangrijk is.”

Danny wil met zijn boot laten zien dat er hele normale jongeren onder de zestien zijn die homo of lesbisch zijn. Hij is dan ook blij dat de problemen zijn opgelost en zijn 16-min boot op 4 augustus tijdens de Gay Pride gewoon kan meevaren. Op dit moment hebben al zo’n 25 jongeren zich gemeld. maar er is nog ruimte voor meer jongeren. Kijk ook op de website van Danny.