Opening Gay Tourist Information Centre AmsterdamGAYtic is het 'homoseksuele broertje' van het Amsterdam Tourist en Conference Board, waarmee ook wordt samengewerkt, en voorziet gay toeristen in Amsterdam van goede en adequate informatie over Gay Amsterdam.

Daarnaast staat GAYtic gay toeristen met raad en daad ter zijde wanneer zij in problemen zitten. Ook voor algemene informatie over Amsterdam kan de toerist bij GAYtic terecht, alhoewel het ATCB voor algemene informatie over Amsterdam het eerste aanlooppunt blijft.
 
GAYtic is gevestigd op de Spuistraat 44 te Amsterdam, en heeft onderdak gevonden bij Gays&Gadgets, de gay cadeauwinkel aan de Spuistraat 44, die het project ook financieel mogelijk maakt. Met Stichting ProGay, het ATCB, www.gayticketshop.nl en het Amsterdamse homo-bedrijfsleven wordt samengewerkt om binnenkort tal van toeristische functies aan GAYtic toe te voegen, zoals een digitale ticketshop.
 
GAYtic voorziet in een behoefte, die is gepeild onder toeristen, naar een 'eerste aanloopplek' na aankomst, waar ze terecht kunnen voor goede toeristische informatie over Gay Amsterdam. Daarnaast blijkt bij toeristen schroom te bestaan om bij, met hun geaardheid gerelateerde, problemen zich te melden bij de politie of andere hulpverlenende instanties, vaak gebaseerd op slechte ervaringen in het land van herkomst. GAYtic staat deze toerist in nood met raad en daad ter zijde.
 
Voordat zijn reis begon heeft de gay toerist via www.gaytic.nl een informatiemap kunnen bestellen over gay Amsterdam. In de map zit informatie die is toegesneden op de periode van zijn verblijf, bijvoorbeeld flyers van feesten en activiteiten. Maar ook een exemplaar van de gay tijdschriften Gay&Night en Gay News (die beide bi-lingual zijn, EN en NL), een plattegrond van Gay Amsterdam en een GadgetCard.Met de GadgetCard kan de toerist allerlei leuke dingen doen of krijgen bij tal van Amsterdamse gay bedrijven. Bijvoorbeeld een hoofdmassage bij kapsalon Cuts&Curls, een gratis welkomstdrankje bij restaurant Hemelse Modder of een leuke korting bij Black Body. De informatiemap ligt vanaf de dag van aankomst klaar bij GAYtic, waar de toerist hem kan afhalen en zijn/haar avontuurlijke reis door Gay Amsterdam kan beginnen.