Alle festiviteiten Amsterdam Gay Pride gaan door

Tara McDonald en CeCe Peniston zijn de slotacts van de dertiende editie van de Amsterdam Gay Pride. De zangeressen treden zondag op tijdens het slotfeest op het Stoperaplein. Alle activiteiten van de Amsterdam Gay Pride gaan door. Eind vorige week maakte GBA bekend een aantal outdoorevenementen niet te organiseren. Hoofd-organisator ProGay heeft deze locaties overgenomen.

Tara McDonald is het vocale talent achter hits van Armand van Helden (My My My)
Axwell (Feel the Vibe) en David Guetta (Delerious). De britse singer-singwriter begon als backing vocal van onder andere Eric Clapton en Jocelyn Brown. CeCe Peniston is bekend van de klassieker ‘Finally’. Tijdens het slotfeest op zondag treden ook Edsilia Rombley, The Workings Girls en Nathalia van Idols 2008 op.

Het hele programma van de Amsterdam Gay Pride gaat door. Eind vorige week maakte GBA bekend een aantal outdoorevenementen, waaronder die op het Rembrandtplein, niet te organiseren. Hoofdorganisator ProGay heeft alles op alles gezet om samen met horeca-ondernemers rond het Rembrandtplein een programma samen te stellen. “Het Rembrandtplein is een belangrijk onderdeel van de Amsterdam Gay Pride”, licht bestuurslid Hugo Braakhuis van ProGay toe. “We zijn erg blij dat het is gelukt om binnen een paar dagen een goed en afwisselend programma voor de vrijdag- en zaterdagavond  samen te stellen.” De hoofdact op het Rembrandtplein is Maribelle, bekend van het Songfestival.  Ook treden onder andere de Dutch Tina Turner en de Lellebel Girlz op.

De dertiende editie van de Amsterdam Gay Pride gaat vandaag van start. Cultuur staat dit jaar centraal, maar ook de feestvierder kan zijn hart ophalen. Grote publiekstrekker blijft de botenparade. Zaterdag trekken zo’n tachtig boten door de Prinsengracht. Bijzondere deelnemers dit jaar zijn  de politieboot, de kabinetsboot met minister Plasterk en de gemeenteboot met burgemeester Cohen.