Artis geeft rondleidingen over homoseksualiteit in het dierenrijk

Artis geeft ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride speciale rondleidingen over homoseksualiteit in het dierenrijk. Voor bijvoorbeeld kaketoes is homoseksualiteit heel gewoon, meer dan de helft van de paren is homoseksueel. Deskundigen van de Amsterdamse dierentuin geeft op 1 augustus drie rondleidingen.

Met de rondleiding wil Artis duidelijk maken dat homoseksualiteit iets heel normaals is in het dierenrijk. Honderden diersoorten vertonen homoseksueel gedrag, waaronder apen, stieren, geiten en olifanten. Deskundigen van het dierenpark vertelt over de geheimen van het dierenrijk. Aan de rondleidingen die worden gegeven om 10.00, 12.00 en 14.00 uur zijn geen extra kosten verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Apenrots, aan het einde van de entreelaan in Artis (Plantage Kerklaan 38).

De rondleiding in Artis maakt onderdeel uit van het culturele programma van de Amsterdam Gay Pride. Het cultuurprogramma is dit jaar omvangrijker dan ooit. In het Joods Historisch Museum is een tentoonstelling van homogerelateerde foto’s te zien. Het Amsterdams Historisch Museum verzorgt speciale rondleidingen langs een tentoonstelling over de relatie tussen Amsterdammers en de koninklijke familie. Ook zijn er activiteiten in het Van Goghmuseum en het Tassenmuseum. In Rialto Filmtheater, Filmtheater De Uitkijk en het Joods Historisch Museum zijn verschillende gayfilms te zien. Dit jaar wordt voor de tweede keer de Company Pride georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘Visibility in Business, at Work’.

Naast het cultuurprogramma is er op zaterdag 2 augustus de vertrouwde botenparade. Tientallen boten varen door de Prinsengracht. De belangstelling om mee te varen is dit jaar groter dan ooit, de inschrijving is inmiddels gesloten. Gedurende de Pride-week zijn er op verschillende plekken in de Amsterdamse binnenstad straatfeesten. De Pride-week wordt afgesloten met het traditionele slotfeest op het Stoperaplein.