Kwakoe Amsterdam sluit aan op Gay Pride met Roze Zondag op 27 juli

Kwakoe Amsterdam sluit aan op Gay Pride met Roze Zondag op 27 juli
 
In navolging van Roze Maandag op de kermis in Tilburg en Roze Woensdag tijdens de Nijmeegse 4-daagse neemt COC Amsterdam het initiatief tot een Roze Zondag tijdens de Gay Pride in Amsterdam op het Amsterdam Kwakoe Festival.
 
In samenwerking met Stichting Alma, Respect 2 Love, Dutch Suriname AIDS Foundation/Suri-Positivo’s, FNV Roze Amsterdam en Stichting Yoesuf wordt een informele meet & greet georganiseerd. Hiermee wordt de Gay Pride uit de Amsterdamse Binnenstad ook een multiculturele zichtbaarheidactie in het Bijlmer Park.
 
Om 18.00 uur staat een roze intermezzo geprogrammeerd in de manifestatietent met een optreden van Dutch Tina Turner en Black Gay Poetry. Zij zullen de spits van deze Roze Zondag afbijten. COC Amsterdam voorzitter Dennis Boutkan zal een kort openingswoord spreken. Het roze intermezzo vindt plaats tussen een fotoshoot met visagie ‘smiddags en een optreden van de spetterende “salsa-machas” Leticia y su Rumbadama ’s avonds.
 
Alhoewel niet overal en voor iedereen de homo emancipatie vanzelfsprekend is, heeft een festival als Kwakoe Amsterdam de intentie voor heel multicultureel Amsterdam een kleurrijk festival te zijn. Daarom is COC Amsterdam verheugd met de organisatie van Roze Zondag op Kwakoe Amsterdam. Hiermee wordt weer een belangrijke stap gezet in de zichtbaarheid van homoseksualiteit binnen de zwarte gemeenschap van Amsterdam.
 
Het is voor het eerst dat homoseksualiteit zo zichtbaar aanwezig is tijdens Kwakoe Amsterdam. Volgens COC Amsterdam directeur Tania Barkhuis “beperkt de emancipatie van seksuele diversiteit zich niet tot de uitgaansgelegenheden in de Amsterdamse Binnenstad. Ook in andere stadsdelen ontwikkelt zich steeds meer de bespreekbaarheid van homoseksuele en transgender gevoelens. Gelukkig durven mensen met deze gevoelens dit steeds meer te laten zien. Deze publieke bijeenkomst is daar een sprekend en belangrijk voorbeeld van”.
 
Ook voor multiculturele homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn de hapjes op Kwakoe zeer aantrekkelijk. Veelkleurige tentjes met allerlei attractieve koopwaar of handelingen (hennapainting, etc.) en veelzijdige muziek zorgen voor een heel aangename sfeer waarin je lekker tot rust komt.
 
Kwakoe Festival op 27 juli start vanaf 15.00 uur en je kunt er eten, drinken, kopen en slenteren tot het donker wordt. Het weerbericht voorspelt een aangename temperatuur van 23 graden. Kom langs en geniet!!