Verkeershinder Amsterdam Gay Pride

In de zomermaanden zijn er in de hele stad wegwerkzaamheden aan de weg, de Noord-Zuidlijn en werkzaamheden aan het metro-spoor.

Dit heeft grote invloed op de bereikbaarheid van het centrum.

Stichting Pro Gay adviseert u ten dringenste met het openbaar vervoer te komen indien u de botenparade op zaterdag 2 augustus wilt bijwonen. U kunt uw auto dan het beste parkeren in het Transferium onder voetbalstadion Arena. Vervolgens kunt u met de trein in zeventien minuten van NS Station Amsterdam Bijlmer Arena richting Amsterdam Centraal.

Plan uw treinreis

Wij adviseren u om vanaf de Arena niet de metro te nemen. De metroverbinding tussen Amstel Station en Centraal Station is niet in gebruik. U wordt dan met bussen vervoerd. De bussen stoppen wel bij de gebruikelijke metrohaltes indien u in het Centrum wilt uitstappen. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het loopafstand richting de prinsengracht waar de botenparade plaats vindt.

Info over de metro

Komt u met de auto vanaf de noordelijke richting, dan maken wij u erop attent dat de IJ-Tunnel is afgesloten. U kunt de omleidingsroutes volgen. Houdt u rekening met de beperkte parkeermogelijkheden in de stad.

Download hier de informatiefolder van de gemeente.

Algemene overzichtskaart - IJ-Tunnel afgesloten / Metro rijdt beperktDetail overzichtskaart - Centrum moeilijk bereikbaar - neem de trein naar CS