Filmfestival

Gay & Lesbian Summertour filmfestival bij Rialto

Rialto presenteert tijdens de Amsterdam Gay Pride 2008, i.s.m. dvd-label Homescreen, een tiental nieuwe gay en lesbian films in een Gay & Lesbian summertour.
Tijdens de Amsterdam Gay Pride zijn de volgende films in Rialto te zien:


vr 1 augustus, 23.00 u
Plata quemada (gay)


Broeierig misdaaddrama.
Nene en Angel zijn bankrovers die in de onderwereld bekend staan als 'Los Mellizos', De Tweeling. Niet alleen zijn de twee mannen partners in crime, maar ook in de liefde. Als ze worden ingehuurd voor een overval op een geldwagen, loopt de situatie uit de hand. Angel raakt gewond tijdens het bloederige vuurgevecht dat ontstaat, en de mannen moeten onderduiken om vervolgens naar Uruguay te kunnen vluchten.
125 min/ Spaans gesproken/ Spanje, Frankrijk, Argentiniëza 2 augustus, 23.00 u
Puccini for Beginners (lesbo)


Lesbische ‘Sex and the City’.
De New Yorkse schrijfster Allegra houdt van haar vriendin Samantha, maar durft zich niet te binden. Als Samantha haar verlaat, begint Allegra een relatie met de knappe filosofie professor Philip. Tegelijkertijd ontstaat er een affaire met de mooie Grace, die net bij haar vriend weg is. Allegra heeft dus twee relaties tegelijkertijd maar wat ze niet weet... Philip en Grace zijn elkaars ex!
82 min/ Engels gesproken/ USAzo 3 augustus, 16.00 u
Nina's Heavenly Delights (lesbo)
Liefde gaat door de maag!
Nina verlaat haar ouderlijk huis na een ruzie. Als ze het bericht krijgt dat haar vader is overleden en dat zij het restaurant moet overnemen, keert ze naar huis terug. Alle hoop op overleving van het restaurant is gevestigd op het winnen van de 'Best Of The West kookwedstrijd'. Nina gooit al haar talent in de strijd om én de wedstrijd én de liefde van haar nieuwe vennoot Lisa, te winnen.
94 min/ Engels gesproken/ UKzo 3 augustus, 18.45 u
Eating Out (mixed)


Sexy komedie. 
Caleb wil een leuk meisje ontmoeten. Zijn homoseksuele huisgenoot Kyle verzint een manier om Gwen, het meisje waar Caleb een oogje op heeft, te krijgen. Gwen wordt  telkens verliefd op homo's. Het plan is dat Caleb zich voor doet als homo en zo in de buurt komt van Gwen. Alleen Gwen ziet Caleb als de perfecte kandidaat voor haar hartsvriend, Marc. Marc ziet Caleb ook zitten  maar  Kyle is echter helemaal weg van Marc.
90 min/ Engels gesproken/ USAZie voor meer informatie en filmbeschrijvingen: www.rialtofilm.nl

Ticketprijzen:
normaal: € 9,-
met korting: € 7,- (Pas 65, CJP, Stadspas, Studentenkaart, XXXS-Kaart)
Rialtopas: € 7,-
Informatie en reserveringen
 +31 (0)20 676 87 00 (dagelijks vanaf 13.00 uur)