GBA zet in op religie tijdens Gay Pride

het GBA heeft bij monde van woordvoerder Siep de Haan laten weten een aantal activiteiten tijdens de Amsterdam Gay Pride te organiseren rond het thema 'Homoseksualiteit en religie' onder het moto 'Hoop, geloof en liefde'.

"Het afgelopen jaar hebben gelovigen en gays regelmatig gebotst, over bijvoorbeeld weigerambtenaren, homoseksuele predikanten en of gelovige homo’s nu wel of niet mogen deelnemen aan het avondmaal. Niet alleen vanuit het christendom, ook vanuit de islam is er vaak een gespannen relatie met homoseksualiteit. Tijdens de Amsterdam Pride gaan we nu op zoek naar wat ons allen bindt, niet naar wat ons scheidt" aldus GBA-woordvoerder de Haan in een persverklaring.

De actviteiten die het GBA zal organiseren zijn:

Dinsdag 29 juli:                 Forum met deelnemers uit homoseksuele en religieuze hoek.
Woensdag 30 juli:             Lezing over homoseksualiteit en religie in de literatuur.
zaterdag 1 augustus:       Evangelische roze kerkviering en een joodse dienst in een synagoge. Daarnaast kan er een Moskee worden bezocht.

Het GBA werkt samen met een aantal organisatoren van verschillende straafeesten. Dit samenwerkingsverband van ondermeer Café Reality (Reguliersdwarsstraat II), Chemistry BV (Amstelveld) en VivelaVie (Amstelstraat) hebben zich aangesloten bij het thema. Zo zullen er tijdens de straatfeesten optredens zijn van Gospelkoren en zal ondermeer reli-pop ten gehore worden gebracht.

Op de Nieuwmarkt zal de film 'The Priest' worden vertoond. In de Bakkerstraat komt, alsdus het GBA, een informatiemarkt voor homo-organisaties op religieuze grondslag en op het rembrandtplein zal een religieus-culturele programma worden verzorgd.