Tweede primeur tijdens Amsterdam Gay Pride

Na 2007, maarliefst vier primeurboten, lijkt ook 2008 een Amsterdam Gay Pride van primeurs op te leveren. Maakt eerder minister Plasterk bekend met een boot namens het kabinet te willen meevaren tijdens de Amsterdam Gay Pride, nu zal ook voor het eerst een boot met Arubaanse en Antilliaanse homo's en lesbo's meevaren.

"Het is hoogste tijd dat wij onze gezichten laten zien. Met deze boot geven wij openheid en zichtbaarheid aan homoseksualiteit binnen onze eigen cultuur", aldus Charlene Oduber voorzitster van Stichting Epoca Nobo. Stichting Epoca Nobo is een Arubaanse organisatie die opkomt voor de belangen en gelijke rechten voor en van Arubanen en Antillianen.

 

"Homo-emancipatie binnen de Arubaanse en Antilliaanse gemeenschap dient door onszelf te gebeuren. Nederlandse organisaties praten vaak, goed bedoeld, namens Arubanen en Antillianen. Daardoor lijkt het alsof homoseksualiteit iets typisch Nederlands is. Juist dit heeft een storende werking op de sociale acceptatie van Arubaanse en Antilliaanse homoseksuelen binnen de eigen gemeenschap".

 

Bon Bini Events, organisator van Arubaanse feesten, neemt de organisatie rondom de Arubaanse/Antilliaanse gayboot op zich. Het team bestaat uit Arubanen die als geen ander weten wat de juiste ingrediënten zijn om er een Caribische happening van te maken.

 

Epoca Nobo nodigt alle Arubanen en Antillianen uit om naar de Gay Pride in Amsterdam te komen, deze vindt plaats van 28 juli tot en met 3 augustus. Het wordt extra gewaardeerd wanneer men een Arubaanse/Anilliaanse vlag meeneemt.