Mr. en Mrs. Grey Pride bekend

Aan de vooravond van de Canal Parade zijn door een vakjury uit zeven genomineerden vier mensen geëerd die op de barricaden hebben gestaan voor de homo-emancipatie en die op een pamflettistische wijze hebben bijgedragen aan de verbetering van de positie van homoseksuelen en lesbiennes.

 

Bij de mannen ging een eervolle vermelding naar Rob van den Berg, journalist van onder meer Gay Krant en NRC die zich al meer dan 25 jaar heeft ingezet voor de berichtgeving vanuit Amsterdam. De titel Mr. Grey Pride gaat naar Bob van Schijndel, oud-politicus, mede-initiatiefnemer van het Homomonument, nestor en oprichter van Roze Links.

Bij de vrouwen gaat de eervolle vermelding naar Flo Paulig, mede-initiatiefneemster van de Roze Rimpel. De titel Mrs Grey Pride is voor Jannie Klifman, van de Stichting Landelijke Overlegwerkgroepen Ouders van Homoseksuele Kinderen.


Veel lof was er voor Oebele Kooistra de organisator van Grey Pink die hiermee de trots van de homobeweging nog eens duidelijk in de schijnwerpers weet te zetten. De avond die werd gehouden aan de Oude Zijds Voorburgwal op een schuit voor het Paleis van de Weemoed, werd gepresenteerd door Dolly Bellefleur.