Start Amsterdam Gay Pride

Op dinsdag vond de start van de We Are - Amsterdam Gay Pride plaats. Tijdens een druk bezochte receptie werd vooruitgeblikt op de dagen die op dat moment nog zouden komen en het glas geheven op een goede start.

Deze start kreeg woensdag vorm met een 'uitverkocht' symposium bij de ING over homoseksualiteit en de werkvloer. gelijktijdig werd er in besloten kring binnen de gemeente een conferentie gehouden over 'lust of last' over de toekomst van de stad als Gay Capital vanuit een marketing- en communicatieperspectief.

Op donderdag vond het symposium plaats van COC Nederland over frontliner in oost-Europa. ook dit symposium was 'uitverkocht'. De Euro Pride Party in de April van COC Nederland ging tot in de late uren door. Ondertussen zongen in een afgeladen aula van de UVA het koor Manoeuvre de sterren van de hemel. Bij Selexyz Scheltema vertelde onder grote belangstelling van toegestroomd publiek de Marokkaan en homoseksuele Abdellah Taïa openharitg over homoseksualiteit en Islam.

Het pink filmfestival op woensdag en donderdagavond was op de eerste avond geheel uitverkocht en op de tweede avond vrijwel geheel uitverkocht. Ook het openingsfeest op donderdagavond op de westermarkt kon op grote belangstelling rekenen. Tijdens de druk bezochte Grey Pride bij het Paleis van de Weemoed werden mrs. en ms. Pink Grey bekend gemaakt.

Vandaag staan de sporten centraal om vanavond over te gaan in feesten met morgen de overbekende parade over de grachten.