Nieuws Nieuws Nieuws

Grote trendbreuk met afgelopen jaren is de inhoudelijke aandacht die de Amsterdam Gay Pride dit jaar in de media weet te genereren.

De afgelopen twee weken hebben vrijwel alle landelijke dagbladen aandacht besteed aan inhoudelijke thema's rond de Amsterdam Gay Pride. Een groot aantal van deze landelijke kranten heeft zelfs meerdere keren aan verschillende onderwerpen aandacht besteed. Zo is er geschreven over gay prides in Oost-Europa, over veiligheid, over 16-min, verstandelijk gehandicapten, over voetal en homoseksualiteit, over het roze plafond, over islam en homoseksualiteit, roze ouderen en de noodzaak voor een Gay Pride in Amsterdam. Opvallend is daarbij dat ook niet voor de hand liggende kranten de weg naar de Pride weten te vinden. daarbij kan gedach worden aan Elsevier en het Financiële Dagblad. Google op 'Gay Pride', '2007' en je ziet wat er bedoeld wordt.

Ook op de radio is er vooral op radio 1, de wereld omroep, bij BNN, radio 3FM en BNR Nieuwsradio veel aandacht voor thema's zoals hiervoor genoemd.

Vrijdagavond zal Een Vandaag, Netwerk en RTL aandacht besteden aan inhoudelijke thema's van de Gay Pride. Daarmee wordt een trend van de afgelopen twee weken voortgezet toen ook Nova, NOS-journaal, RTL-nieuwsuitzendingen, SBS, RTL-Z en anderen aandacht schonken aan de Gay Pride.

Naast aandacht van Nederlandse media hebben ook buitenlandse media interesse laten blijken. Zo is of wordt er gepubliceerd en op TV-uitgezonden in Engeland (BBC), aantal Oost-Europese landen en CNN.

Tijdens de botenparade zal een groot aantal cameraploegen meevaren om verslag te doen. Het parool brengt een Gay Pride special uit met interviews en achtergronden.

Naast kranten, radio en TV wordt het vele nieuws rond de Amsterdam Gay Pride ook uitgebreid gebracht op talloze internetsite. Zo staat er vandaag een filmpje op www.volkskrant.nl over de 16-min boot.

Voor Pro Gay past de inhoudelijke aandacht bij de wens om de koers rond de Gay Pride te verleggen naar ook de inhoudelijke thema's die binnen de homogemeenschap leven. Feesten en inhoud komen daarmee beter in balans.