Eerste Pride feesten van start

Meet & greet - COC Euro Pride Party

In café de April komen deelnemers van de door COC Nederland georganiseerd symposium over de prille homobeweging op de Balkan en Kaukasus samen voor een
meet & greet. Tijdens deze Europarty zullen beelden worden vertoond van prides in andere Europese steden. Happy hour van 18.00-19.00 uur en  shuffle bubble van 21.00-23.00 uur.

Datum en tijd donderdag vanaf 19.30 uur
Locatie April, Reguliersdwarsstraat 37



Grey Pride

In Paleis van de Weemoed organiseert GreyPink de tweede Mr. en Mrs. GreyPride-verkiezing gehouden. Deze eer komt toe aan de persoon die een bijdrage heeft geleverd aan de homo-emancipatie. Daarnaast zijn er optredens van Michelle DuBarry, de oudste travestiet die nog optreed. Ook Dolly Bellefleur, Bet van Beeren, dj PoleySter Eddy en Ronnie Retro zijn van de partij.

Steam treedt op bij Paleis van de Weemoed op donderdag 2 augustus om 22.30 uur. Jazzpianist Steam is een Amerikaanse pianovirtuoos, zanger en entertainer. Nederlandse sterren nodigden hem uit voor samenwerking, zo deelde Steam al het podium met Candy en Hans Dulfer, de Golden Earring, Jan Akkerman en vele anderen. Het hoogtepunt van Steam in zijn Nederlandse carriere was een bijzonder optreden samen met Trijntje Oosterhuis tijdens het koninklijk huwelijk van Prins Constatijn en Prinses Laurentien.


Datum en tijd 18.00 - 00.00 uur
Locatie Paleis van de Weemoed, Oudezijds Voorburgwal 15
Entree gratis




SummerCamp op de Westermarkt

Rond de Westermarkt is het vanaf donderdag drie dagen lang feest. SummerCamp eindigt zaterdag 4 augustus met een knallende afterparty.

Donderdag 2 augustus -18.00 – 23.00 uur - hosted by Puck
- Publieksopening Amsterdam Pride
- Lancering PinqLinq



Mannenkoor Manoeuvre zingt vrolijke meezingers en ontroerende klassiekers

Mannenkoor Manoeuvre treedt tijdens de Amsterdam Gay Pride op. Het repertoire van de vijftig mannen varieert van vrolijke meezingers en ontroerende klassiekers tot ingenieuze medleys.

Datum en tijd donderdag 2 augustus van 21.00 – 22.00 uur
Locatie aula van de UvA, hoek Spui/ Singel
Entree gratis



Pride Pink Film Days

Tickets a 8 euro voor de minifestival alleen te reserveren via www.rozefilmdagen.nl.


Als voorproefje op de Roze Filmdagen is er dit jaar voor het eerst een minifilmfestival in Cinema De Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10).
Tickets a 8 euro zijn alleen te reserveren via www.rozefilmdagen.nl (voorverkoop en informatie niet via Cinema de Balie).

Donderdag 2 augustus, 20.00 uur
Shortbus

Een poliseksueel gezelschap ontdekt door middel van seksualiteit, kunst en
muziek de kracht van liefde. Alle karakters komen samen in een club in New
York: de Shortbus, voor bezoekers die zich niet kunnen vinden in de
zogenaamde Big Red Bus of Sexuality
John Cameron Mitchell, VS, 2006, 101 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Donderdag 2 augustus, 22.00 uur
20 Centímetros

Marieta, een narcoleptische transseksueel, valt op de meest ongelukkige momenten in slaap. Tijdens deze slaapaanvallen is Marieta (geboren Adolfo) in haar dromen een echte vrouw. Ze bezingt haar emoties in een grote musical met over the top choreografieën waarin zij schittert als een diva. In de realiteit werkt Marieta hard om te sparen voor de operatie die de laatste twintig centimeter zal verwijderen die haar volledige vrouwzijn nog in de weg staat.
Ramón Salazar, Spanje, 2005, 113 minuten, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld