Primeurs bij loting Amsterdam Gay Pride

In een feestelijk evenement rondom de loting voor de Botenparade presenteerde Stichting ProGay vanavond de nieuwe huisstijl van de Amsterdam Gay Pride en haar samenwerking met Raffaëla Paton. Ook werd bekend welke 80 boten dit jaar deel uitmaken van de Botenparade.

Tijdens een enerverende loting verricht door Notaris Meijer werd vanavond bekend welke 80 boten dit jaar aan de Botenparade deelnemen. Opvallend is de boot van stichting Secret Garden. De opvarenden hebben hun roots in islamitische landen zoals Marokko, Iran, Irak en Egypte. Ashok Sitabi van Secret Garden: “Wij vinden het belangrijk om de moslimgemeenschap in Nederland te laten zien dat de islam goed te verenigen is met homoseksualiteit.”

Daarnaast presenteerde ProGay samen met het bekroonde branding- en designbureau VBAT de nieuwe huisstijl van de Amsterdam Gay Pride, dat ter ondersteuning dient van het bekende WeAre-logo. VBAT ontwierp een multifunctioneel embleem dat een ode brengt aan de diversiteit van de community van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Graham Sturt van VBAT: “De beginletters van Amsterdam Gay Pride, AGP, vormen het embleem. Omdat de vormgeving ervan oneindig veel mogelijkheden biedt om kleuren, patronen en beelden toe te voegen, is het is een visueel metafoor voor de eigenheid, flamboyance en joie de vivre die de LHBT-community tijdens de pride naar de Amsterdamse straten, pleinen en grachten brengt.”

ProGay is trots op de nieuwe huisstijl. Directeur Irene Hemelaar: “De nieuwe huisstijl onderstreept én verbindt ons in al onze diversiteit. Het is een krachtig embleem waar ieder zichzelf in kan herkennen”.

Loting Botenparade Amsterdam Gay Pride door Marjolein van Veen

Kers op de roze taart voor ProGay is de samenwerking met Raffaëla Paton, die twee weken terug het programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ won en dit jaar het gezicht is van de Amsterdam Gay Pride. De zangeres, zelf biseksueel, gaf vanavond een spectaculair optreden, waarin ze ‘Born This Way’ van Lady Gaga ten gehore bracht.

Raffaëla: “Ik ben ontzettend blij dat ik mij dit jaar ‘het gezicht van’ mag noemen, ambassadrice van de Amsterdam Gay Pride en dat ik via deze manier kan bijdragen om de acceptatie van LHBT’s  te vergroten. It’s more than okay to be gay!”.

De zangeres brengt dit jaar dan ook het officiële Gay Pride Anthem uit. Ze zal tijdens de pride te zien tijdens de Botenparade en op verschillende podia.

De Amsterdam Gay Pride begint op zaterdag 27 juli en duurt tot en met zondag 4 augustus met de beroemde Botenparade op zaterdag 3 augustus. Het thema van de Amsterdam Gay Pride is dit jaar ‘Reflect’.