Nog 7 dagen de tijd: Inschrijving Botenparade loopt af op 26 februari

De inschrijving voor de Botenparade van de Amsterdam Gay Pride loopt over een week af.

Tot en met 26 februari kunt u zich inschrijven via www.weareproud.nl.

De loting vindt plaats op 3 maart aanstaande.

Meldt u zich bijtijds aan?

In 2012 hebben 188 bedrijven en organisaties meegedongen naar 1 van de 80 beschikbare plaatsen. We verwachten dit jaar een vergelijkbaar aantal aanmeldingen. Bootverhuurders en rederijen kunnen de voorwaarden voor het ProGay Approved Label ontvangen door een e-mail met de bedrijfsgegevens te sturen naar progaylabel@progay.nl.

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus. Het 9 dagen durende Gay Pride festival start op 27 juli en eindigt op de zondag na de botenparade met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is ‘Reflect’. Directeur Irene Hemelaar: “We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld. Het risico van gevangenisstraf en soms zelfs de doodstraf is in 85 landen nog orde aan de dag. We zullen bovendien opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon. In onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren. 

Deelnemers aan de botenparade zullen het thema verwerken in de uitstraling van de boot. Na inloting heeft men vier maanden de tijd om het idee tot in detail uit te werken.

Op zondag 3 maart 2013 zal vanaf 16.00 uur rondom de loting een groot feest plaatsvinden in The Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. In de week daarop volgend zal de deelnemerslijst te zien zijn op de website.

We zien uw inschrijving graag tegemoet!

Vriendelijke groet,

Stichting ProGay