Thema Amsterdam Gay Pride 2013 bekend

Tijdens de openingsreceptie van Pink Christmas maakte Stichting ProGay het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 bekend.

In haar speech zei directeur Irene Hemelaar het volgende. “We zullen terugkijken naar waar we vandaan komen, een bespiegeling. Volgend jaar bestaan de Amsterdamse grachten 400 jaar. Hoe verging het ons LHBT’s in deze tijdspanne?

Amsterdam Gay Pride 2013 kan een pride zijn waarin belangrijke iconen uit ons verleden een prominente rol krijgen, denk aan Hellun Zelluf  en Annemarie Grewel.  

Zonder uit het oog te verliezen dat het voor vele schoolgaande Amsterdamse LHBT’s vooralsnog verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen omdat scholen nog geen veilige omgeving zijn, zullen we stilstaan bij onze riante positie in Nederland in relatie tot de situatie waarin LHBT’s op andere plekken in de wereld verkeren.

Het risico van gevangenisstraf en zelfs doodstraf, is voor vele LHBT’s nog orde aan de dag.   We zullen bovendien opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon. In onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren.  

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is daarom ‘Reflect’.”