College steunt ProGay bij uitbrengen bid Europride 2016

Op 27 september sprak ProGay in bij de raadscommissie om onder andere steun van de gemeente te vragen voor het uitbrengen van een bid op Europride 2016.

Kort daarna diende D66 met steun van de VVD, PvdA en GroenLinks een motie in om EuroPride 2016 naar Amsterdam te halen. De motie is op 17 oktober in de gemeenteraad besproken en werd tot grote vreugde van ProGay unaniem aangenomen. Het college zal de stichting nu ondersteunen bij het uitbrengen van een succesvol bid om Europride naar Amsterdam te halen.

“Door de EuroPride hierheen te halen kan de stad een concrete invulling geven aan de ambitie om te gelden als vooraanstaande internationale ‘gay destination', aldus Gerolf Bouwmeester, woordvoerder diversiteit voor D66.

Stichting ProGay kan nu echt aan de slag met het opstellen van een bid. Directeur Irene Hemelaar: "We zijn blij dat de Amsterdamse politiek unaniem achter ons initiatief staat. De steun van de gemeente is onontbeerlijk bij het realiseren van een groots internationaal evenement als dit. Niet alleen in de bid-fase, maar ook na 1 september als het ons hopelijk is gelukt het bid binnen te halen."