Bedreigd of erger? Meld het bij de politie.

We zijn bij ProGay geschrokken van het bericht in het NRC waarin de Amsterdamse politie vertelde meerdere meldingen te hebben ontvangen van bedreigingen aan het adres van opvarenden van de Turkse boot die deelnam aan de Botenparade van de Amsterdam Gay Pride.

Dat deelname van de Turkse boot tot discussie zou leiden, was mede de insteek van de deelname aan de Botenparade, namelijk het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in Turks-Nederlandse kring. Dreiging met geweld en de dood tegen de opvarenden gaat wat ons betreft echter alle perken te buiten.

Mocht je hebben meegevaren op de Turkse boot en hierdoor geconfronteerd zijn met bedreiging? Meld dit dan alsjeblieft bij Roze in Blauw. Ook als je anderszins gediscrimineerd, beledigd, mishandeld of bestolen bent omdat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent, meld dat altijd bij de politie.

Tijdens de Amsterdam Gay Pride gold er een zero tolerance beleid  wat inhoudt dat personen die zich schuldig maakten aan geweld tegen  LHBT’s worden aangehouden en dat de officier van justitie vervolgens een hogere straf zal eisen. Bij een zware dreiging wordt de strafeis verdubbeld.

Bel bij spoed direct 112 of achteraf 0900-8844

Praat je liever met een medewerker van het netwerk “Roze in Blauw”? Bel dan (020) 559 5385 of mail: rozeinblauw@amsterdam.politie.nl.