"I'm Free" officiële anthem Amsterdam Gay Pride

De Amsterdam Gay Pride heeft dit jaar voor het eerst een eigen Gay Pride Anthem. Miss 'Lique nam speciaal voor Amsterdams grootste evenement de single "I'm Free" op, waarvan de opbrengst naar het werk van prideorganisator stichting ProGay gaat. Het lied vertelt het verhaal van iemand die na jaren eindelijk durft te kiezen om te zijn wie ze is.

Miss 'Lique zet zich met haar muziek internationaal al jaren in voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Pablo Flores en Twisted Dee, producers van onder andere Gloria Estefan, Jennifer Lopez en Ricky Martin, tekenden dan ook graag voor de remixes van "I'm Free". Chaz Bono, de zoon van Cher werkte mee aan de videoclip, die in Miami is opgenomen.

De opbrengst van de single schenkt Miss 'Lique aan Stichting ProGay. "Een meer dan prachtig cadeau," vindt ProGay directeur Irene Hemelaar, "Voor het eerst een origineel anthem voor de Amsterdam Gay Pride én een donatie om ons te steunen bij ons werk."

De single wordt gelanceerd op zaterdag 22 juli tijdens het nieuwe open minded Milkshake Festival. Vanaf aankomende week kan de single worden gedownload via iTunes en gedurende de pride is er een limited edition van de cd met de speciale remixes verkrijgbaar. Miss 'Lique zal op verschillende podia haar single ten gehore brengen.

De Amsterdam Gay Pride met het thema 'On the Move' start op zaterdag 28 juli en duurt tot en met zondag 5 augustus met honderden activiteiten op gebied van sport, feest, cultuur en emancipatie. De botenparade vindt plaats op zaterdag 4 augustus.