De vrouwen zijn er dit jaar gewoon bij

Tot grote teleurstelling van de lesbo’s leek het er na de loting op 1 april op dat er slechts één vrouwenboot zou gaan deelnemen aan de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. Nieuwe speelster in het veld OnHeelz verwierf met haar opzet voor een vrouwendiversiteitsboot een Wild Card. Alle andere vrouwenboten werden uitgeloot.

Het ProGay-bestuur vond dit ook heel jammer. Het gaat er immers om dat de community zich in de parade kan herkennen. Daarom heeft het bestuur direct na de loting besloten om de vrouwenboten een plek bovenaan op de wachtlijst te gunnen, waarbij onderlinge samenwerking tussen de vrouwenboten zou worden geënthousiasmeerd als er een plek zou vrijkomen.

En dit gebeurde afgelopen week. Er kwamen in eerste instantie twee en later nog een derde plek vrij.

Drie vrouwenboten namen de eerste twee opengevallen plekken in. Het populaire Rotterdamse ladies only feest SIN is van de partij. Twee vriendinnengroepen, die zich met "De Pottenboot" en "De Damesschuit" hadden ingeschreven, bundelen de krachten in de organisatie van een gezamenlijke damesboot.

De derde opengevallen plek ging naar de vriendengroep van Gay feest Ensuite uit Utrecht. Een groep die in het verleden al meerdere malen garant stond voor een spectaculaire bijdrage.