Inschrijving Botenparade Amsterdam Gay Pride 2012 geopend!

 

De inschrijving voor de botenparade is geopend, het spectaculairste evenement tijdens de Amsterdam Gay Pride. Tachtig boten zullen zaterdag 4 augustus tussen 14:00-18:00 uur de grachten van Amsterdam vullen met kleur, muziek, vrolijkheid maar vooral liefde.

Afgelopen jaar is de botenparade zowel nationaal als internationaal massaal beleefd en stonden 350.000 toeschouwers verspreid over de grachten.

Stiching ProGay nodigt geïnteresseerden uit om zich in te schrijven via www.weareproud.nl. Dit kan t/m 27 maart. In 2011 hebben 220 bedrijven en organisaties meegedongen naar 1 van de 80 beschikbare plaatsen. Gezien de nog steeds groeiende populariteit verwachten we dit jaar wederom een toename in het aantal aanmeldingen.

Op zondag 1 april 2012 zal om 16:00 uur de loting plaatsvinden in Café the Queenshead op de Zeedijk in Amsterdam. In de week daarop volgend zal de deelnemerslijst te zien zijn op de website.

WeAre On the Move

Het thema dit jaar is 'On the Move'. De LHBTQ-gemeenschap is in beweging, Amsterdam wil weer Gay Destination Nr 1 worden. Ook sport zal tijdens de komende Amsterdam Gay Pride hoog in het vaandel staan.

Deelnemers worden verwacht iets met dit thema te doen. Na inloten heeft men 2,5 maand de tijd om hun idee tot in detail uit te werken. Op 15 juni dient zowel een complete beschrijving als constructietekening en foto van het vaartuig worden ingeleverd bij de organisatie.