Inschrijving Botenparade 1 maart geopend

ProGay is er trots op om voor de zevende keer de Amsterdam Gay Pride te mogen organiseren. De pride vindt plaats van zaterdag 28 juli tot en met zondag 5 augustus met de botenparade op zaterdag 4 augustus.

De inschrijving voor de botenparade opent op donderdag 1 maart. Gedurende 3 weken kunnen organisaties zich inschrijven.
Aanmelden voor de botenparade kan via www.weareproud.nl. Op zondag 1 april wordt bekend welke 80 boten zullen deelnemen.

Afgelopen jaar meldde zich een recordaantal van ruim 220 organisaties aan voor 80 beschikbare startnummers. Zoals gebruikelijk werken we ook dit jaar met verschillende categorieën waarop men zich kan intekenen, zoals particulier, gay horeca en commercieel.

De veiligheidseisen zijn aangescherpt voor de komende editie, wat helaas extra kosten met zich mee zal brengen. Grote bedrijven zullen een hoger inschrijftarief betalen zodat het voor kleine LHBT-gerelateerde organisaties haalbaar blijft mee te varen.

Binnenkort verstrekken we meer gedetailleerde informatie over onder andere de inschrijftarieven, regels en voorwaarden. Ook maken we dan het thema van de Amsterdam Gay Pride 2012 bekend.