Ook lesBiennes slachtoffer van geweld

Agressie en geweld tegen lesbische vrouwen komen vaker voor dan gedacht. Vrouwen doen echter veel minder melding van incidenten dan homomannen, dit blijkt uit het onderzoek dat MOVISIE deed in opdracht van stichting OndersteBoven. De presentatie van het onderzoek maakt onderdeel uit van Pink Christmas, het roze winterevenement dat ProGay dit jaar voor de vierde keer organiseert. Pink Christmas staat dit jaar in het teken van veiligheid.

Vanmiddag presenteert MOVISIE haar onderzoek naar anti-lesbisch geweld dat ze uitvoerde in opdracht van Stichting OndersteBoven. Geweld tegen lesbische vrouwen is een relatief onzichtbaar fenomeen in de media en in de officiële statistieken van politie en anti-discriminatievoorzieningen, maar wordt daarom niet minder gevoeld door de vrouwen. Nu het geweld zichtbaar is gemaakt, kan het worden. Stichting OndersteBoven roept op om geweld te melden bij de politie, ook als het al langer geleden is.

Naast dit onderzoek, presenteert GGD haar onderzoek naar minderheidsstress onder homoseksuele, biseksuele en lesbische Amsterdammers. Belangstellenden zijn welkom. De presentatie vindt OM 15.00 plaats in het Theater van ’t Woord bij IHLIA in de OBA. 's avonds vanaf 19.00 is er gelegenheid om samen met Stichting OndersteBoven en Roze in Blauw na te denken over strategiëen om geweld tegen lesBische vrouwen tegen te gaan (Hella Haassezaal).