Bedankt voor een fantastische Amsterdam Gay Pride

Beste mensen,

Wat een prestatie hebben we met elkaar neergezet deze Amsterdam Gay Pride. De organisatoren van de meer dan 300 activiteiten die de 9 dagen durende Amsterdam Gay Pride bevatte, de bezoekers die in ongekend groten getale en optimale harmonie de vele debatten, sportactiviteiten, exposities bezochten. Het was een pride met een optimistische uitstraling waar feest en inhoud hand in hand gingen.

Het weer werkte mee aan het succes. De straat- en pleinfeesten zijn nog nooit zo druk bezocht geweest als dit jaar. De als een fenix uit de as herrezen Reguliersdwarsstraat werd op zowel de vrijdag als de zaterdag binnen de kortste keren afgesloten omdat het maximale aantal bezoekers was bereikt, waarna er met een '1 erin, 1 eruit' beleid moest worden gewerkt.

Tijdens het slotweekend zijn er 42 aanhoudingen verricht. Dat is evenveel (of in deze context, even weinig) als in een evenementenvrij weekend. Terwijl honderdduizenden toeristen dit weekend de hoofdstad hebben bezocht.

We hebben veel complimenten mogen ontvangen over de hoeveelheid spektakel die de botenparade dit jaar rijk was. Deze complimenten spelen we bij deze graag door aan de deelnemers. Het was voor ons een grote eer om met militairen Dan Choi (VS – ontslagen in 2007 vanwege Don't Ask, Don't Tell beleid) en Mandy McBain (Brits LGBT-rechten activiste) de botenparade officieel te mogen openen.

De botenparade trok veel meer bezoekers dan in 2010. Als je vervolgens bedenkt dat de uitzending van de botenparade door de AVRO en AT5 ook nog eens 900.000 kijkers trok, dat de hele wereld de parade via YouTube kon volgen, en de programmering op radio en televisie gedurende vier dagen in het teken kwam te staan van de Amsterdam Gay Pride, dan wordt al gauw duidelijk hoe groot de uitstraling van dit evenement van trots is, zowel nationaal als internationaal.

Tot slot zijn we als organisatie heel blij met de felicitaties van onze locoburgemeester Eric van der Burg. Hij bedankte ons voor een mooie pride, dankzij een goede organisatie en de vele vrijwilligers.

Dank daarom aan iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze saamhorige Amsterdam Gay Pride. All Together Now!

Met hartelijke groet, namens Raad van Toezicht, bestuur en medewerkers,

Irene Hemelaar, voorzitter Stichting ProGay