Amsterdam Gay Pride live op YouTube

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride is live te volgen via YouTube. De parade is het eerste Nederlandse evenement dat live via de website te volgen is. De uitzending is een initiatief van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay, AVRO en YouTube.

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt plaats op zaterdag 6 augustus. Tachtig versierde boten trekken vanaf 13.30 uur door de Prinsengracht. Het live verslag van de wereldberoemde botenparade is te volgen via www.youtube.com/weareproud. De Amsterdam Gay Pride is het eerste roze evenement dat live via YouTube is te volgen. Het verslag wordt voorzien van commentaar door de Amerikaanse acteur en stand-up comedian Michael Dierderich (Boom Chicago).

De live-uitzending op YouTube is alleen buiten Nederland te bekijken. Kijkers binnen Nederland kunnen tussen 14.00 en 16.30 uur terecht op de AVRO-website hoehebjijhetgeleerd.avro.nl. Ook doet AVRO’s avonds op televisie verslag van de botenparade.

De Amsterdam Gay Pride is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement van Amsterdam. Het evenement start op 30 juli en duurt tot en met zondag 7 augustus. Met negen dagen duurt de pride langer dan ooit. Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten op gebied van sport, cultuur en emancipatie. De botenparade vindt plaats op zaterdag 6 augustus. Bijzonder dit jaar is de deelname van Defensie. Voor het eerst varen militairen met een eigen boot in uniform mee. Ook AVRO en YouTube varen mee.