Voetballers en homo's gaan wel samen

Voetbal en homo's gaan prima samen. Dat is het uitgangspunt van een speciale bijeenkomst in Amsterdam, tijdens de Gay Pride 2007. De bijeenkomst staat die zaterdag vanaf 14 uur in het teken van verbroedering door sport vooral tussen homo's en voetballers en voetbalfans.

Homo's wijken voor hooligans?
In aanloop naar de Gay Pride, 4 augustus in Amsterdam, ontstond commotie over of het homofeest samen kan gaan met een voetbalevenement van Ajax dat op dezelfde datum georganiseerd wordt. Het stadsdeel Centrum en de Amsterdamse politie denken in ieder geval dat deze twee zaken niet samen gaan.
 
Het resultaat hiervan is dat enkele vergunningen voor Gay Pride-straatfeesten zijn ingetrokken. De gemeente Amsterdam lijkt te redeneren dat voetbalsupporters per definitie homoseksuelen aan zullen vallen en perkte dus uit voorzorg de homo-evenementen in. De beslissing van de gemeente wekte alom verbazing. De gemeenteraad van Amsterdam nam wel een motie aan waarmee ze B&W vroeg om de feesten wel doorgang te laten vinden maar die motie werd door burgemeester Cohen van Amsterdam genegeerd.
 
Verbazing uiten – voetbalbijeenkomst
Door de reactie van de gemeente is een beeld ontstaan dat fans van voetbal gevaarlijke mensen zijn. Daar wil organisator Niels Ras uit Amsterdam iets aan doen. De Amsterdammer is van mening dat een homofeest en voetballers wel degelijk samen kunnen gaan.
 
Daarom organiseert hij tijdens de Gay Pride 2007 een bijeenkomst en nodigt hij iedere voetballer en supporter uit om naar de Gay Pride te komen. In een open brief zijn vertegenwoordigers van voetbalbond KNVB en spelers en leden van voetbalverenigingen uitgenodigd om op zaterdag 4 augustus om 14.00 uur tijdens de Gay Pride deel te nemen aan de bijeenkomst in Café 't Leeuwtje, Reguliersdwarsstraat 105 in Amsterdam. Ook leden van de pers en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd.
 
Niels Ras, organisator: "Komt allen! Zodat we samen kunnen laten zien dat we trots zijn op ons tolerante Nederland en kunnen laten zien dat sport juist dé manier is om te verbroederen!"