Wandelen langs lesbische literatuur

Gloednieuwe literaire voorjaarswandeling door de Jordaan! Deze activiteit zou eigenlijk tijdens Pink Christmas 2010 plaatsvinden, maar is uitgesteld naar de zonnige lente.Op maandag 25 april (Tweede Paasdag) wandel je met gidsen José en Lenneke langs locaties uit lesbische boeken, en op onverwachte plekken kun je genieten van een lezing van de volgende auteurs:

Renée Luthis beeldend kunstenaar, dichter en zangeres. In juli presenteert ze tijdens Roze Zaterdag in haar woonplaats Groningen haar eerste dichtbundel, die over de liefde gaat. www.relune.nl

Esther Bremerschreef samen met Anja de Crom de boeken Pitty naar college en Artemis op jacht. De geboren en getogen Texelse woont in Amsterdam, is marktonderzoeker en marketing analist voor een grote uitgever en daarnaast ‘lesbisch actief’ als secretaris van Stichting OndersteBoven. Esther schreef verhalen voor de lesbische verhalenbundels De Tangosalon en Het Experiment en andere verhalen over vrouwenliefde.

Anja de Cromis schrijver, journalist en bedenker van feelgood internetfilmpjes. In november 2010 verscheen Onafwendbaar, haar achtste boek (waarin de Jordaan een rol speelt). Anja is voorzitter van de Stichting Lesbisch Lezen, schrijft en interviewt o.a. voor www.la-vita.nl en geeft schrijfworkshops. www.anjadecrom.nl

Dia Huizinga studeerde Nederlands en Engels en werkte als kok, stencilaar, koerier, chauffeur, tourmanager, mantelzorger, theaterproducent, personal assistant, website moderator en eindredacteur van een gay radiostation. In 2007 studeerde zij af op proza bij de Schrijversvakschool Amsterdam. In 2009 verscheen haar roman Rauw.

De literaire wandeling wordt georganiseerd door de Stichting Lesbisch Lezen in samenwerking met ProGay. De literaire wandeling zou eigenlijk plaatsvinden tijdens Pink Christmas, maar is wegens de heftige sneeuwbuien verzet naar de zonnige lente.

Literaire voorjaarswandeling, Jordaan, Amsterdam, 25 april 2010

Startlocatie, informatie & exacte aanvangstijden: kijk op www.lesbischlezen.nl

Deelname 5 euro

Aanmelden (verplicht) uiterlijk 15 april via wandeling@lesbischlezen.nl

De wandeling duurt ongeveer drieënhalf uur, inclusief lezingen. De route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.