Amsterdam Gay Pride in teken van ‘All Together Now’

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2011 is ‘All together now’. “Alleen samen kunnen we geweld bestrijden en Amsterdam weer Gay Capital maken”, aldus ProGay-voorzitter Irene Hemelaar. ProGay organiseert het evenement voor het zesde achtereenvolgende jaar. De inschrijving voor de wereldberoemde botenparade opent op 1 maart.

“Een stad waar homo’s en lesbo’s zich prettig, veilig en welkom voelen, is een stad die voor iedereen een prettige plek is om te verblijven”, zegt Hemelaar, voorzitter van organisator ProGay. “Amsterdam heeft alles in zich om weer te gaan bruisen en een plek te zijn waar iedereen zich prettig voelt. Alleen samen kunnen we van Amsterdam weer Gay Capital maken. Het is: All Together Now.”

De inschrijving voor de bekende botenparade opent op 1 maart. Organisaties kunnen zich gedurende vier weken aanmelden via de website www.weareproud.nl. Aan de parade kunnen maximaal 80 boten deelnemen. Net als vorig jaar zal er bij meer inschrijvingen dan plekken worden geloot. Er zijn verschillende categorieën, zoals particulier, gayhoreca en commercieel. Om de drempel voor bijvoorbeeld belangenorganisaties laag te houden, betalen zij minder inschrijfgeld dan commerciële partijen.

De gemeente Amsterdam heeft de vergunning voor de organisatie van het evenement voor de komende drie jaar aan ProGay verstrekt. De bekende botenparade vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 augustus. Het hele evenement duurt ruim een week en eindigt op de zondag na de botenparade met het traditionele slotfeest. De afgelopen jaren is de Amsterdam Gay Pride uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement van Amsterdam. De pride is met 34 miljoen euro een belangrijke economische impuls voor de stad Amsterdam.