Er komt weer leven in de Reguliersdwarsstraat

Bar Arc in de reguliersdwarsstraat opent binnenkort weer haar deuren. Hugo Braakhuis, oud- café Montmartre eigenaar, oprichter en bestuurslid van stichting ProGay, de officiële organisator van o.a. de jaarlijkse Amsterdam Gaypride heeft zojuist bekent gemaakt bar Arc te hebben overgenomen.

“De huidige status van de Arc en straat raakt de gayscene hard en schaad het imago van Amsterdam als Gay Capital. De Reguliersdwarsstraat en bar Arc zijn toch internationaal vermaarde iconen, die absoluut niet voor de gaycommunity verloren mogen gaan.” , aldus Hugo Braakhuis, die de recente ontwikkelingen van de tot voor kort homo-uitgaansstraat van Amsterdam zeer persoonlijk aantrekt.

Braakhuis, die spreekt van een enorme uitdaging, zal na de verbouwing ook overdag met een uniek concept open zijn. ”Samen met de andere (nieuwe) ondernemers in de straat streven we er naar het erfgoed te behouden!”

Ook Soho zou reeds in nieuwe handen zijn overgegaan. Voor de April en de Exit wordt achter de schermen met partijen gesproken en de verwachting is dat op korte termijn ook daar meer over bekend zal zijn. Langzaam aan lijkt het leven in de Reguliersdwarsstraat weer terug te kunnen komen.