ProGay betrekt nieuw kantoor

Op dezelfde dag dat in de ambtswoning van de burgemeester van der Laan werd gesproken over mogelijkheden om de Reguliersdwarsstraat te revitaliseren betrok stichting ProGay haar nieuwe kantoor in diezelfde straat.

Het kantoor werd vrijdagavond feestelijk geopend door Miss Windy Mills, scheidend voorzitter Frank van Dalen en aantredend voorzitter Irene Hemelaar.

De opening van het nieuwe kantoor komt aan de vooravond dat ProGay afscheid zal nemen van Frank van Dalen als haar voorzitter. ‘Het is goed dat ProGay nu een vast plek heeft van waaruit ze haar werk om Amsterdam Gay Capital te versterken en evenementen als Amsterdam Gay Pride en Pink Christmas te organiseren kan vorm geven.’, aldus Frank van Dalen.

Dinsdag 23 november zal Irene Hemelaar het voorzitterschap van van Dalen overnemen. ‘De opening van dit kantoor zie ik als een cadeau om de lijn van afgelopen jaren de komende jaren verder voort te zetten en uit te bouwen’, aldus Hemelaar.

De keuze van ProGay voor de Reguliersdwarsstraat is niet toevallig. ‘We wilden in het hart van de homogemeenschap zitten. We zitten nu precies tussen het Rembrandtplein met de talloze gay-horeca in de verschillende straten rond dat plein en de Reguliersdwarsstraat waar ongetwijfeld nieuwe initiatieven nieuw leven in de straat zullen blazen’.