Gay Pride in 2011 weer op TV

 De AVRO heeft laten weten ook volgend jaar verslag te doen van de Canal Parade. Volgens directeur Willemijn Maas is de eerste tv-registratie, evenals de samenwerking met Canal Parade-organisator ProGay, zeer geslaagd te noemen. "We blikken met trots terug op een geslaagd weekend en kijken graag vooruit op de samenwerking volgend jaar", zegt Maas op de site van de mediacourant. "Een grotere acceptatie van homoseksuelen in de maatschappij past goed in onze missie."


De registratie van de Canal Parade trok afgelopen zaterdag 645 duizend kijkers naar Nederland 3 en was daarmee het op een na best bekeken programma in haar tijdslot. "Daarnaast stemde
de kijker massaal af op internet, met ruim 32.000 bezoekers. Uitzending Gemist trok ook nog eens 84.000 kijkers", zo laat de AVRO weten.


Frank van Dalen van Stichting ProGay is blij met de AVRO als partner. "Voor het eerst kon heel Nederland kennis nemen van de verhalen die achter de boten zitten. Deze zichtbaarheid zorgt voor meer begrip. Want onbekend maakt onbemind. Nederland heeft de diversiteit van de homogemeenschap kunnen zien. Naast het feest dat wordt gevierd, moet ook de emancipatiestrijd worden gevoerd."


Overigens won collega omroep BNN zaterdag de titel van de 'Beste Boot' (foto). De boot had als thema 'Oud Hollands' en was onder meer door Bloemenbureau Holland versierd met duizenden blauwe en witte bloemen.