Ode aan vrijwilligers op Gay Pride

Ode aan vrijwilligers op Gay Pride

 

De boot die aanstaande zaterdag vanuit het Ministerie van OCW op de Amsterdamse grachten meevaart tijdens de Canal Parade is een ode aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor de emancipatie van homo’s, lesbiennes en transgenders. Staatssecretaris Van Bijsterveldt, verantwoordelijk voor het homo-emancipatiebeleid, heeft vrijwilligers van zeer uiteenlopende organisaties uitgenodigd voor de Canal Parade als dank voor hun inzet.

 

De staatssecretaris ziet een belangrijke rol weggelegd voor vrijwilligers: “Vrijwilligers vervullen een cruciale rol in de homo-emancipatie. Nederland drijft op vrijwilligers. Het zijn deze lokale baanbrekers die door hun dagelijkse inzet meer begrip en respect tot stand brengen voor homo’s, lesbiennes en transseksuelen. Want ieder mens verdient het om tot z’n recht te komen en in vrijheid te leven. Nederland staat voor die principes.”

 

Op de OCW Vrijwilligersboot varen aanstaande zaterdag ongeveer vijftig genodigden mee die actief zijn binnen zeer diverse gremia in de maatschappij. Onder de genodigden bevinden zich onder anderen de oprichters van een nieuwe homo-organisatie op de Antillen, de organisator van summercamps voor jonge homo’s en lesbiennes en vrijwilligers die homoseksualiteit op scholen bespreekbaar maken, bijvoorbeeld met maatschappelijke stages voor scholieren.

 

De OCW Vrijwilligersboot vaart mee in de vloot van koplopers op homo-emancipatiegebied, zoals de gemeente Amsterdam, de politie, grote bedrijven en verschillende maatschappelijke organisaties. Het is de derde keer op rij dat het ministerie meevaart met de botenparade.