Willeke Alberti sluit Gay Pride voor tiende keer af

Willeke Alberti sluit de Amsterdam Gay Pride zondag af tijdens het Slotfeest op het Stoperaplein. Het is de tiende keer dat de zangeres het evenement afsluit. Naast Alberti treden ook Bonnie St. Claire, Jody Bernal en Big Black & Beautiful op. Ook is er een surprise act uit Tel Aviv. Het Slotfeest begint om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

De Amsterdam Gay Pride wordt traditioneel afgesloten met het Slotfeest. Naast Alberti, Bonnie St. Claire, Jody Bernal, Big Black & Beautiful en de Israelische surprise act, treden ook Rachel, Deon, Dario en Eurostars op. De finalisten van Popstars nemen het met een battle op tegen de finalisten van Idols.

Alberti vaart tijdens de parade een dag eerder ook mee met de juryboot. Samen met presentatoren Evert Santegoeds en Beau van Erven Dorens bepaalt de zangeres welke van de tachtig boten het mooist is. Speciale aandacht is er dit jaar voor feestelijke en uitbundige aankleding: hoe meer gay en spektakel, hoe beter. Het thema van de vijftiende Amsterdam Gay Pride is ‘Celebrate’.

“We zijn erg trots dat Willeke Alberti de Amsterdam Gay Pride voor de tiende keer afsluit”, zegt Hugo Braakhuis van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay. “Gedurende de zondag zijn er op het Stoperaplein verschillende optredens van nationale en internationale artiesten.”

Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.