Wethouder van Es verwelkomt 2100 homo’s voor Gay Pride

Gay Cruise speciaal voor pride naar Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es heet zaterdag 2100 homo’s welkom in Amsterdam. De homo’s vieren vakantie op een cruiseschip dat speciaal voor de Gay Pride naar Amsterdam komt. Dat maakte ProGay-voorzitter Frank van Dalen bekend tijdens de openingsreceptie van de Amsterdam Gay Pride. De wethouder verwelkomt vakantievierende homo’s samen met Amsterdam Gay Pride-organisator Frank van Dalen en PTA-directeur René Kouwenberg.

De 2100 homo’s worden zaterdag om 8.30 uur feestelijk ontvangen in de PTA aan de Pien Heinkade 27. Naast wethouder Van Es zijn ook Frank van Dalen van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay, PTA-directeur René Kouwenberg en Hans Verhoeven van GAYtic (homo VVV) aanwezig. De gasten krijgen van GAYtic een programmaboekje met gaymap, zodat ze in Amsterdam snel hun weg weten te vinden.

“Ik ben trots dat voor het eerst een cruiseschip speciaal voor de Amsterdam Gay Pride naar Amsterdam komt”, zegt wethouder Andrée van Es (Diversiteit), die ook aanwezig was bij de openingsreceptie. “We laten deze week zowel nationaal als internationaal zien waar we voor staan. Het feit dat een cruiseschip naar Amsterdam komt is natuurlijk altijd goed nieuws al is het maar op economisch vlak. Ik wens de 2100 mannen een onvergetelijke Amsterdam Gay Pride en hoop ze in volgende jaren terug te zien.”

Het is voor het eerst dat een gay cruise Amsterdam aandoet. Het 285 meter lange schip vertrok op 29 juli vanuit Kopenhagen. Via Sint Petersburg en Stockholm vaart het naar Nederland. Het bezoek betekent een belangrijke stimulans voor de Amsterdamse economie. Niet alleen voor de gayhoreca, maar ook voor musea, rondvaartboten, restaurants en hotels. Een gewone cruise levert een half miljoen euro op, de economische toegevoegde waarde van een gaytoerist ligt maar liefst 30 procent hoger.

ProGay-voorzitter Van Dalen opende de vijftiende Amsterdam Gay Pride vandaag tijdens de openingsreceptie. “Het thema van de Amsterdam Gay Pride is ‘Celebrate’. Celebrate omdat we trots zijn op wie en wat we zijn. Je kunt ons uitschelden, wij zullen zichtbaarder zijn. Je kunt ons beschimpen, wij zullen vaker hand in hand lopen. Je kunt ons geweld aandoen. Wij zullen onze Amsterdam Gay Pride grootser dan ooit vieren.”

Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.