GroenLinks, D66 en PVV in debat over Europese homorechten

Euro Pride van start met ‘Kansen voor HLBT’s in Europa’

Afbeelding van logo Europe PrideIn het American Hotel gaat maandag 2 augustus Euro Pride van start. Het onderdeel van de Amsterdam Gay Pride begint om 19.00 uur met het minisymposium  ‘Kansen voor HLBT’s in Europa’. Europarlementariërs Marije Cornelissen (GroenLinks), Marietje Schaake (D66) en Daniel van der Stoep (PVV) gaan met elkaar in debat. Centraal tijdens dit door ProGay georganiseerde debat staat de vraag wat Europa kan betekenen voor de rechten van homoseksuelen.

Het minisymposium op maandag 2 augustus begint om 19.00 uur in het Eden City American Hotel aan de Leidsekade in Amsterdam. Naast de Europarlementariërs neemt ook Joyce Hamilton, bestuurder van het internationale homo-emancipatienetwerk van de PvdA, aan het debat deel. De politici gaan met elkaar in gesprek onder leiding van Hilke Molenaar, senior beleidsmedewerker van Amnesty International.

Er wordt gediscussieerd aan de hand van thema’s. Zo wordt er onder andere gesproken over anti-discriminatiewetgeving en het bestrijden van ‘hate crimes’. Homofoob geweld lijkt in verschillende Europese landen een steeds groter wordend probleem te worden. De politici wisselen van gedachte over wat de Europese Unie hiertegen kan doen.

‘Kansen voor HLBT’s in Europa’ maakt onderdeel uit van Euro Pride, een onderdeel van de Amsterdam Gay Pride.  Op maandag is er bij COC Amsterdam een debat over het toetreden van Turkije tot de EU en welke kansen dat biedt voor HLBT’s. In boekhandel Vrolijk geeft Bjorn van Rozendaal een lezing over ILGA, International Lesbian and Gay Association. Op 4 en 5 augustus worden op de Nieuwmarkt korte films vertoond, met aansluitend een hoofdfilm. Tijdens de botenparade op zaterdag vaart er een Europe Pride boot mee. Op deze boot speelt een klassiek orkest het Europees volkslied.

Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.