Protestantse Kerk Amsterdam organiseert Gay Pride Kerkdienst

Afbeelding KeizersgrachtkerkDe Protestantse Kerk Amsterdam verzorgt dit jaar de roze kerkdienst ter afsluiting van de Amsterdamse Gay Pride. Daarmee wil zij een krachtig en positief signaal afgeven: homo’s en lesbiennes zijn meer dan welkom in de kerk.

Voor de derde keer wordt dat de Amsterdam Gay Pride afgesloten met een kerkdienst. Tot nu toe benaderde het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) daarvoor christelijke homo’s en lesbiennes. Dit jaar heeft de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) het initiatief genomen. De PKA wil op een positieve manier aandacht vragen voor de combinatie homoseksualiteit en christendom/kerk.

Stadspredikant Abeltje Hoogenkamp heeft de Gay Pride Kerkdienst voorbereid in samenwerking met het Landelijk Koördinatiepunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP).
‘Celebrating the Future’ is het motto van de feestelijke kerkdienst, waaraan ook Arie Boomsma (KRO-presentator), Stephan Sanders (columnist), Leoni Jansen (zangeres), Izaline Calister (zangeres) en Onno Krijn (componist/pianist) meewerken. Voorgangers zijn dominee Abeltje Hoogenkamp (stadspredikant, Protestantse Kerk Amsterdam), Ruard Ganzevoort (hoogleraar Praktische Theologie, Vrije Universiteit) en dominee Hantie Kotzé (geestelijk verzorger in het Academisch Medisch Centrum).
Tijdens de jaarlijkse Canal Parade op 7 augustus vaart een delegatie van de Protestantse Kerk Amsterdam mee op het ‘Heilig Bootje’.

Informatie over de kerkdienst
WAT
Gay Pride Kerkdienst – Celebrating the Future
WANNEER
Zondag 8 augustus, 12.00 uur
WAAR
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam (toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden)
WEBSITE
www.protestantsamsterdam.nl

Protestantse Kerk Amsterdam
De Protestantse Kerk Amsterdam wil Gods liefde gestalte geven in de stad. De kerk wil denken en handelen vanuit gelijkwaardigheid van mensen ongeacht hun seksuele oriëntatie. De Protestantse Kerk Amsterdam verheugt zich erover dat veel homo’s en lesbiennes actief zijn in de kerk – als predikant, bestuurder en kerklid.De kerk zegent al ruim twintig jaar levensverbintenissen tussen man-man en vrouw-vrouw.

LKP
Het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) streeft naar een volwaardige plaats voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender vrouwen en mannen in de samenleving, in het bijzonder in de kerken.