Beau van Erven Dorens jureert boten Gay Pride

Willeke Alberti sluit evenement voor tiende keer af

Afbeelding Beau van Erven DorensBeau van Erven Dorens gaat de tachtig boten beoordelen die meedoen aan de Amsterdam Gay Pride. Naast Van Erven Dorens zitten ook Evert Santegoeds en Willeke Alberti in de jury. Alberti treedt een dag later ook op tijdens het Slotfeest op het Stoperaplein. Het is voor de tiende keer dat Alberti de Amsterdam Gay Pride afsluit.

Op het podium bij het Amsterdamse stadhuis staan zondag naast Willeke Alberti onder andere Jody Bernal, Big Black & Beautiful en Bonnie St. Claire. Ook nemen de finalisten van Popstars en Idols het tegen elkaar op tijdens een battle. Het slotfeest begint zondag om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Alberti vaart tijdens de parade een dag eerder ook mee met de juryboot. Samen met presentatoren Evert Santegoeds en Beau van Erven Dorens bepaalt de zangeres welke van de tachtig boten het mooist is. Speciale aandacht is er dit jaar voor feestelijke en uitbundige aankleding: hoe meer gay en spektakel, hoe beter. Het thema van de vijftiende Amsterdam Gay Pride is ‘Celebrate’.

afbeelding Willeke Alberti“We zijn erg trots dat Willeke Alberti de Amsterdam Gay Pride voor de tiende keer afsluit”, zegt Hugo Braakhuis van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay. “Gedurende de zondag zijn er op het Stoperaplein verschillende optredens van nationale en internationale artiesten.”

Tijdens de Amsterdam Gay Pride zijn er in de hele stad feesten. Het openingsfeest ‘Cruising’ wordt op donderdag 5 augustus gehouden op een boot die vertrekt vanaf Pier 14, achter het Centraal station. Openluchtfeesten zijn er op de Westermarkt, het Amstelveld, de Zeedijk, aan de Amstel, bij de Lellebel in de Utrechtsestraat en in de Paardenstraat zijn er feesten voor vrouwen.

Speciaal voor de Amsterdam Gay Pride gaan tijdelijk de nu gesloten café’s in de Reguliersdwarsstraat open. In de Reguliersdwarsstraat organiseert Reality een Caribbean Party. Vrijdagmiddag zendt BNN vanaf het Rembrandtplein de ‘Homo 100’ uit. Later die avond wordt op het plein de nieuwe Mr. Gay Netherlands gekozen.

Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.