Bruisend festival voor kinderen van en met holebi- ouders

Promotieflyer Roze Kinder FestivalOp 8 augustus 2010 staat het Homomonument in Amsterdam helemaal in het teken van kinderen. Daar vindt namelijk voor de eerste keer het Roze Kinderfestival plaats, speciaal voor kinderen van holebi (homoseksuele, lesbische en biseksuele)-ouders. Stichting Homomonument en Platform Buitenkaders willen met dit festival van theater, dans en lekker eten iets extra doen voor deze groep kinderen en hun ouders.

Steeds meer homoseksuele mannen en vrouwen kiezen voor een gezinsleven en nemen daadwerkelijk ouderlijke verantwoordelijkheid. Er is sprake van een ware babyboom onder lesbische vrouwen. In 2004 had 10% van de homoseksuele mannen en 15 tot 20% van de homoseksuele vrouwen kinderen. Verwacht wordt dat deze cijfers in de komende jaren aanzienlijk zullen toenemen.

Nederland loopt met het ‘roze ouderschap’ internationaal voorop, maar er is nog
veel te doen: meer zichtbaarheid, betere wetgeving, meer informatie en internationale solidariteit. Voor de kinderen van holebi-ouders is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten, zodat zij zien en ervaren dat zij niet de enige kinderen zijn met twee mamma’s en/of twee pappa’s.

Tijdens dit publieke evenement, dat een ‘roze uitstraling’ heeft, hoeven kinderen zich niet te vervelen: er wordt een dansworkshop georganiseerd, een theatervoorstelling en tijdens de Pink Kids wedding kunnen de kinderen in echte trouwkleren hun eigen bruiloft naspelen. Daarnaast wordt er geknutseld, geschminkt en gesprongen.

Het is de eerste keer dat er ook een evenement wordt georganiseerd voor HLBT-ouders met hun kinderen tijdens de Amsterdam Gay Pride. ProGay vindt het belangrijk dat alle HLBT-doelgroepen die de homogemeenschap rijk is onderdeel kunnen zijn van dit grootse evenement.
Het festival duurt van 14.00 tot 19.00.


Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.