Reguliersdwarsstraat open tijdens Amsterdam Gay Pride

ProGay nam initiatief om homo-uitgaansstraat te heropenen

afbeelding feest in Reguliers dwarstraatAlle homo-uitgaansgelegenheden in de Reguliersdwarsstraat zijn tijdens de Amsterdam Gay Pride geopend. April, Exit Bar en Exit Club openen speciaal voor het evenement hun deuren. De etablissementen van wijlen ondernemer Kooistra moesten onlangs sluiten vanwege een zakelijk conflict. Na bemiddeling van ProGay en in samenwerking met Heineken en de gemeente Amsterdam kan de bekende Amsterdamse homostraat het bruisende middelpunt zijn van de vijftiende Amsterdam Gay Pride.


De bekende homo-uitgaansstraat is tijdens de komende Amsterdam Gay Pride als vanouds het bruisend middelpunt van de feestelijke activiteiten. De nu gesloten bars April, Exit en Exit Club openen speciaal voor het evenement hun deuren. Exit is geopend van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus, April is geopend van donderdag 5 augustus tot en met zondag 8 augustus. Ook bar Soho blijft, ondanks een eerder vonnis van de rechter, met de pride geopend. Na de pride gaan de zaken vooralsnog weer dicht. In tussentijd wordt verder gezocht naar structurele oplossingen.

De horecazaken van de onlangs overleden Sjoerd Kooistra moesten op last van de rechter hun deuren sluiten. De horeca-ondernemer had een zakelijk conflict met bierbrouwer Heineken. Omdat de café’s tijdens de pride van groot belang zijn, nam ProGay-voorzitter Frank van Dalen het initiatief om betrokken partijen zoals Heineken en de gemeente Amsterdam om tafel te gaan. Hoewel de oplossing niet eenvoudig was, was iedereen het er over eens dat de straat tijdens de pride open moest.

“We zijn erg blij dat de Reguliersdwarsstraat open is tijdens de Amsterdam Gay Pride”, zegt Van Dalen. “Het is erg vervelend wat er allemaal is gebeurd, maar we moeten niet bij de pakken neerzitten. Achter de schermen is en wordt hard gewerkt voor langdurige oplossingen. De welwillendheid van partijen als Heineken en de gemeente Amsterdam zijn bewonderenswaardig.”

De beslissing voor Heineken om aan deze oplossing mee te werken was makkelijk vanwege de open en internationale uitstraling van het biermerk. “Heineken® hoort bij een evenement als de Amsterdam Gay Pride”, zegt Wouter Fijnaut, Directeur Horeca van Heineken Nederland. “Dit houdt in dat we op korte termijn de locaties open houden tijdens de pride., En we willen ook op lange termijn ervoor zorgen dat de Reguliersdwarsstraat haar authentieke karakter blijft houden met succesvolle zaken en een trouwe doelgroep.”


Dit bericht is ook als persbericht te downloaden onder PERS.