AVRO verslaat Gay Pride

De Avro zal tijdens de Amsterdam Gay Pride op zaterdag 7 augustus 's avonds een uitgebreide reportage uitzenden over de botenparade in het bijzonder en de Amsterdam Gay Pride in het algemeen. Het is voor het eerst dat een landelijke omroep op deze wijze aandacht zal besteden aan de Amsterdam Gay Pride.

Ruimdenkend

Vorige week bracht het Sociaal en Cultureel Planbureau een alarmerend onderzoek naar buiten. Het gaat in Nederland nog steeds niet goed met de acceptatie van homo's, en de zelfmoordcijfers onder homoseksuele jongeren zijn dramatisch hoog. Willemijn Maas, algemeen directeur van de AVRO: "We zijn geschokt door de cijfers van het onderzoek. De AVRO staat voor vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving. We werken daarom graag samen met COC Nederland om ons in te spannen voor een grotere acceptatie van homoseksualiteit in de maatschappij."

De Avro zal ondermeer samenwerken met COC Nederland. "Met groot enthousiasme zetten we ons de komende tijd met de AVRO in voor een open en tolerante samenleving waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn", laat COC-voorzitter Vera Bergkamp weten.

Hoe straight ben jij?
In het weekend van 6 tot en met 8 augustus zullen verschillende programma's op Nederland 3 roze getint zijn. Net als vorige jaren vaart de AVRO mee op de Canal Parade, en nu gaat de omroep dus ook verslag doen van het evenement. Presentatoren zullen vanaf de kade en de boot de mooiste momenten vastleggen. Daarnaast wordt samen met COC Nederland de nationale 'hoe straight ben jij?'-test gemaakt. Een week voor de Gay Pride staat de test online.

Vrijdag 6 augustus zendt de AVRO de speelfilm Beautiful Thing uit, een liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Londen.

 

Beautiful Thing