Gay Pride genomineerd voor Nationale Evenementenprijs

De Amsterdam Gay Pride is genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan het beste stadspromotie-evenement van Nederland. De Amsterdam Gay Pride neemt het in de categorie algemeen op tegen het Glazen huis in Groningen en de 4 en 5 mei viering in Wageningen. De prijs wordt woensdag 26 mei uitgereikt in het Gelredome.

Voorzitter van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay Frank van Dalen is blij met de nominatie. “Het is ons doel om Amsterdam nationaal en internationaal op de kaart te zetten als tolerante stad en sociale acceptatie van homoseksualiteit te stimuleren. We willen mensen laten genieten van wat Amsterdam als Gay Capital te bieden heeft. Ook voor homo’s en lesbo’s uit landen waar je niet openlijk jezelf kunt zijn. Deze nominatie bewijst dat we op de goede weg zijn en stimuleert ons om door te gaan met de vernieuwingen die in 2007 zijn ingezet.”

De Amsterdam Gay Pride wordt georganiseerd door stichting ProGay. Communicatiebureau BBC Communicatie verzorgt de publiciteit van het evenement en evenementenbureau O=4 is verantwoordelijk voor de logistiek tijdens de botenparade. De Amsterdam Gay Pride won in 2008 de Amsterdam Welcome Award voor meest gastvrije evenement van de stad. MTV’s Logo nomineerde het event in 2009 voor beste gay evenement ter wereld en in de VS werd de pride een jaar eerder uitgeroepen tot beste gay pride van Europa.

De populariteit en economische waarde van de Amsterdam Gay Pride is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast homo-organisaties en bedrijven, hebben ook politici, militairen, gemeenten en de politie het evenement omarmd. Dit jaar meldden zich een recordaantal van 175 organisaties voor een van de tachtig plekken in de optocht. Het aantal toeschouwers langs de gracht steeg afgelopen jaar tot 550.000. Journalisten kwamen onder andere uit Amerika, Taiwan en Australië om verslag te doen van het evenement. ATCB schat de economische waarde op ongeveer 30 tot 35 miljoen euro.