OCW vaart toch mee met Amsterdam Gay Pride

Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) van homo-emancipatiebeleid vaart op 7 augustus a.s. mee met een boot van het ministerie van OCW tijdens de Canal Parade in Amsterdam. 

Van Bijsterveldt wil vooral Local Heroes - plaatselijke vrijwilligers uit de holebi/transgenderbeweging - in het zonnetje zetten. Als blijk van dank voor hun inzet worden zij uitgenodigd mee te varen met de CDA-bewindsvrouw.
 
'Nederland drijft op vrijwilligers en op 7 augustus is dat letterlijk het geval', zegt Van Bijsterveldt. 'Zij zijn de echte dragers van het homo-emancipatiebeleid. De boot is een ode aan hen; mensen die zich vrijwillig met hart en ziel binnen hun gemeente, op scholen of op de sportclub inzetten voor de emancipatie van homo's en lesbiënnes. Geen bobo's, maar lokale baanbrekers'.
 
ProGay is blij dat ook dit jaar de OCW-boot namens het kabinet meevaart in de Canal Parade.
 
De afgelopen twee jaren was minister Plasterk met zijn OCW-boot een prominente gast tijdens de Canal Parade. Na de kabinetscrisis leek het even dat het demissionaire kabinet dit jaar van deelname zou afzien, maar dat is dus niet het geval.
 
In de Volkskrant van woensdag 12 mei zegt Van Bijsterveldt dat ze de portefeuille emancipatie van de afgetreden minister Plasterk heeft overgenomen en dat ze 'zijn traditie graag' wil voortzetten. Daarmee wil ze het signaal geven dat Nederland 'openstaat' voor homoseksualiteit. 'Elk mens verdient het om tot zijn recht te komen', aldus de coördinerend bewindsvrouw voor homo-emancipatiebeleid.