Aanstaande zaterdag eerst de politiek wakker schudden, dan de stad in!

Roze Kroegentocht na 'Reality Check' voor Amsterdamse politiek in de Balie

"Voor het borrelen eerst even de zaken regelen", zo omschrijft bestuurslid Irene Hemelaar het ProGay verkiezingsdebat aanstaande zaterdag in de Balie. "We hebben met de politiek best wel wat te bespreken, De PvdA bleek vorige week op basis van zijn partijstandpunten de meest homovriendelijkste partij, maar keldert zwaar in de kiezersgunst. Dat maakt duidelijk dat er een enorm roze gat gaapt tussen de politiek en de roze kiezer.", aldus Irene. 

Vorige week maakte ProGay nog bekend dat de PvdA de 'meest homovriendelijke partij' is, gebasseerd op de antwoorden die de partij zelf heeft gegeven op de vragen die de afgelopen weken ook zijn voorgelegd aan de roze kiezer op www.progay.nl. Nu de verkiezingspol is afgesloten en de uitslag bekend is van het ProGay Verkiezingsonderzoek, blijkt de PvdA enorm aan roze kiezersgunst verloren te hebben. D66 mag zich daarentegen verheugen in een enorme roze aanhang, ruim 30% van de roze kiezer zal op 3 maart op deze partij gaan stemmen.

De PvdA blijkt de goede bedoelingen niet in klinkende munt om te kunnen zetten, zij verliest ruim 10% van de stemmen en duikelt van 15,0 naar 5,8%. D66 groeit van 18,0% in 2006 naar 32,3% in 2010, en weet daarmee verreweg de grootste roze aanhang achter zich te krijgen. "Partijen denken met beloften de kiezers aan zich te kunnen binden, maar blijkbaar weet de roze kiezer daar feilloos doorheen te prikken. Het is tijd voor een 'reality check ' door de Amsterdamse politici. Aanstaande zaterdag gaat dat gebeuren inde Balie. Debatleider Bjorn van Roozendaal en het aanwezige publiek zullen de politici scherp aan de tand voelen over het gevoerde en te voeren beleid ten aanzien van de thema's sociale acceptatie, veiligheid en gay capital."

Aansluitend aan het debat gaan alle aanwezige kandidaten (inmiddels hebben meer dan 40 kandidaten voor gemeenteraad en stadsdelen zich aangemeld) gezamenlijk op Roze Kroegentocht. Een gezamenlijke canvas actie om de roze kiezer te wijzen op de komende verkiezingen. Irene: "Veel van het LGBT leven speelt zich af in het uitgaansleven, een Roze Kroegentocht is dus een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met de roze stemmer. Ook Jennifer Hopelezz gaat mee, dus als zij vanavond tot nieuwe Nachtburgemeester wordt verkozen hebben we die ook gelijk bij ons!"


naar de uitslagen -->>