ProGay deelt met burgemeester Cohen homotassen uit

ProGay-voorzitter Frank van Dalen deelt zondag Gays&Gadgets-tassen uit aan winkelend publiek. Burgemeester Cohen neemt om 13.00 uur een groot exemplaar van de homotas in ontvangst. Maandag werd een man die een tas van de cadeauwinkel droeg het ziekenhuis ingeslagen. Met het dragen van de tas geeft Cohen volgens Van Dalen een duidelijk signaal af tegen anti-homogeweld.

Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay deelt de tassen zondag uit op het Koningsplein in Amsterdam. Ook verschillende lokale politici waaronder VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg, delen tassen uit. Winkelend publiek kan de tas gebruiken om boodschappen in te doen. Op de extra grote tas die burgemeester Cohen in ontvangst neemt, kunnen aanwezigen een persoonlijke boodschap achterlaten.

Wat:         uitdelen Gays & Gadgets-tassen aan burgemeester Cohen en winkelend publiek
Datum:    zondag 31 januari 2010
Locatie:   Koningsplein, Amsterdam
Tijd:         12.45 uur

Aanleiding voor de homotassenactie is een geweldsincident. Maandagavond werd een man voor het kantoor van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay in elkaar geslagen. De man die een tas van cadeauwinkel Gays & Gadgets bij zich droeg, werd aangesproken door twee jongens. Het heteroseksuele slachtoffer liep een hersenschudding op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De twee jongens zijn nog voortvluchtig.

“In Amsterdam zijn nog steeds mensen die moeite hebben met zichtbare homoseksualiteit”, stelt Van Dalen. “Het is blijkbaar reden genoeg om uitgescholden of lastig gevallen te worden. En zeg je er wat van, dan vinden deze mensen dat ze blijkbaar het recht hebben fors geweld te gebruiken. Uit dit incident blijkt wel dat anti-homogeweld alle inwoners van Amsterdam raakt, homo’s en hetero’s. Ik ben blij dat de eerste burger van de stad een duidelijk signaal afgeeft tegen anti-homogeweld en ik hoop dat velen zijn voorbeeld volgen.”

lees meer>>