ChristenUnie-lijsstrekker uitgenodigd voor jury gaypride

Hugo Scherff, lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam, is door Frank van Dalen, voorzitter van gaypride organisator ProGay, uitgenodigd zitting te nemen in de jury voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride.

Scherff liet in de Telegraaf weten enorm te balen van de Gay Pride in Amsterdam. ‘Als ik me in de zomer zo zou gedragen als die mensen op de boten, dan zou ik een bekeuring 

krijgen’. Ook ziet Scherff niets in plannen om van Amsterdam een Gay Capital te maken. 

‘Twee jaar geleden vond de ChristenUnie nog dat homo’s geestelijk dood waren. Nu mag homoseksualiteit zichtbaar zijn, maar alleen als dat volgens de regels van de ChristenUnie gebeurt. Dat is bekrompen en niet van deze tijd.’, aldus ProGay-voorzitter van Dalen.

ProGay heeft Scherff uitgenodigd zitting te nemen in de jury voor de botenparade. ‘Dan kan hij met eigen ogen de enorme diversiteit van de homogemeenschap zien. Of de blijheid van de mensen dat ze openlijk zichzelf kunnen zijn. En als hij iets ziet wat de wet verbiedt, mag hij zelfs een bekeuring uitschrijven. Al zal hij daarin teleurgesteld raken.’, zo voorspelt van Dalen.

Toch is van Dalen niet overtuigd dat de uitnodiging zal worden geaccepteerd. ‘Helaas is mijn ervaring in de afgelopen jaren met de ChristenUnie dat ze de uitgestoken hand keer op keer afwijzen’.

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 1 augustus tot en met 8 augustus met de wereld beroemde botenparade op zaterdag 7 augustus.