Sneeuwballengevecht tijdens Pink Christmas

Tijdens de Pink Christmas-kerstmarkt wordt zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur een sneeuwballengevecht gehouden. Voor komende nacht wordt een temperatuur van -11 voorspeld, een sneeuwkanon zorgt indien nodig voor extra sneeuw. ProGay organiseert Pink Christmas voor de tweede keer. Zondag is de laatste dag van de Kerstmarkt in de Reguliersdwarsstraat. Tot het einde van het jaar zijn er allerlei roze kerstactiviteiten.

 

Vrijdagavond – korenfestival

Amsterdam staat de komende weken in het teken van Pink Christmas. Vrijdagavond treden tussen 19.00 en 21.00 uur in de Reguliersdwarsstraat verschillende kerstkoren op, waaronder Dissonant en Nicoline Snaas met haar Christmas Angels. Om 21.00 uur wordt een speciaal voor Pink Christmas gecomponeerde kerstlied ten gehore gebracht. Publiek mag uit volle borst meezingen.

 

Zaterdag en zondag - kerstmarkt

Aanstaande zaterdag en zondag is er in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat een roze kerstmarkt met kraampjes vol christmas gifts. Wie het koud heeft, kan in Soho terecht, waar wethouder Carolien Gehrels en Dolle Bellefleur kinderen voorlezen. Ook binnen is een bijzondere voorstelling van Toneelgroep Amsterdam. Op 22 en 23 december krijgen bezoekers van Pink Christmas korting op de voorstelling ‘Angels in America’. Gedurende het evenement zijn er door de hele stad tentoonstellingen, optredens, debatten en een evangelische roze viering op eerste kerstdag. Het volledige programma van het roze kerstfeest is te vinden op www.pinkchristmas.nl.

 

Groots opgezette modeshow op zaterdag

Op het openlucht podium in de Reguliersdwarsstraat is zaterdag om 18.00 uur onder andere cabaret van Naaiatelier de Dekmantel. Om 20.00 showen aantrekkelijke modellen kleding op de catwalk. De presentatie is in handen van Miss Pepper Minsky en Bart B. Special guest Kelly toont haar toekomstige trouwjurk. NealyGlio zorgt voor een verwarmend Latin optreden. De modeshow is een voorproefje van de Amsterdam/Hollands Next Gay/Lesbian Topmodel-verkiezingen die tijdens de Amsterdam Gay Pride wordt gehouden.

 

Gemeente moet lid worden Company Pride Platform

PinkChristmas is donderdag van start gegaan. ProGay-voorzitter Frank van Dalen riep de gemeente Amsterdam op lid te worden van het Company Pride-platform. “Het gemeentebestuur wil serieus werk maken van sociale acceptatie van homoseksualiteit in deze stad. Het blijkt dat meer dan de helft van de homoseksuelen tegenover hun collega's niet echt open durven te zijn over hun homoseksualiteit. Leiderschap geef je niet alleen vorm door dingen te roepen, maar vooral ook door het goede voorbeeld te geven. Amsterdam zou als grootste werkgever van de stad en er dan ook goed aan doen om lid te worden van het company pride platform.”