Amsterdam kleurt roze tijdens Pink Christmas

Amsterdam staat van 17 tot 27 december weer in het teken van Pink Christmas. Tijdens dit evenement van ProGay gaat het filmproject ‘Europese Roze Kerst’ in première. Zeven homo’s en lesbiennes uit verschillende Europese landen vertellen over hun kerstbeleving. Zij vieren kerst in Nederland, bijvoorbeeld omdat ze thuis vanwege hun geaardheid niet worden geaccepteerd. In het weekend van 19 en 20 december wordt in de Reguliersdwarsstraat de traditionele kerstmarkt georganiseerd.

 

Pink Christmas begint op 17 december met een bijzondere première. In Bar Arc in de Reguliersdwarsstraat worden om 18.00 uur de eerste documentaires vertoond. Homo’s en lesbiennes uit verschillende Europese landen vertellen over kerst en waarom zij dat in Nederland vieren. David uit Oostenrijk vertelt over hoe het is om homo te zijn in Oostenrijk en Joanna uit Polen vertelt over Poolse gebruiken.

 

Organisator ProGay heeft een uitgebreid programma samengesteld zodat er tijdens de donkere dagen in de hele stad wat te doen is. Op 18 december nemen vijf koren deel aan het eerste Roze Kerst Koren Openlucht Festival georganiseerd (vanaf 19.00 uur welkom in de Reguliersdwarsstraat). Op maandag 21 december vanaf 19.00 uur heten Miss Windy Mills en Sexy Galexy Drag Queens en Drag Kings welkom op het ijs van het Leidsplein Bezoekers van Pink Christmas krijgen bij Toneelgroep Amsterdam op 22 en 23 december korting op de voorstelling Angels in America. Op 25 december is er een Evangelische Sing-in in de Keizersgrachtkerk.

 

In het weekend van 19 en 20 december wordt in de Reguliersdwarsstraat vanaf 13.00 uur de traditionele kerstmarkt georganiseerd. In de straat staan verschillende kraampjes met kerstcadeaus, maar er is ook warme chocolademelk. De massages van Gays&Gadgets Stressed Shoppers Clinic maakt in café April korte metten met eindejaarsstress.  Vrijdagavond is er ter hoogte van Arc en Exit een modeshow gepresenteerd door Miss Pepper Minsky.

 

Wie het koud heeft, kan in Soho luisteren naar wethouder Carolien Gehrels en Dolly Bellefleur. Zij lezen daar voor aan kinderen van homo- en lesbo-ouders. Later ondermeer optredens van het travestie cabaret Naaiattelier de Dekmantel dat je laat lachen, de performers Jet Valk & Alice Verheij en diverse dj’s uit bekende Amsterdamse gay- en lesboclubs. Voor het volledige programma ga naar www.pinkchristmas.nl