Amsterdam Gay Pride genomineerd voor beste gay-event

Logo, het homo-netwerk van MTV, heeft Amsterdam Gay Pride genomineerd als beste gay-evenement ter wereld. Naast Amsterdam zijn onder meer Madrid en Sydney genomineerd. Met 750.000 bezoekers tijdens de hele Amsterdam Gay Pride week en het unieke karakter van de botenparade maakt Amsterdam goede kans dit jaar verkozen te worden tot het beste gay-evenement te wereld. Maar uiteindelijk tellen het aantal stemmen dat wordt uitgebracht.

'We zijn ontzettend trots dat we voor deze prijs zijn genomineerd', aldus Frank van Dalen, voorzitter van stichting ProGay. 'Vorig jaar werd de inzet van al die mensen die de pride mogelijk maken al beloond met de Welcome Award en de titel ' Best Gay Pride in Europe'. Maar deze nominatie is daar weer de overtreffende trap van.'. ProGay organiseert sinds 2006 de Amsterdam Gay Pride. Ieder jaar komen meer bezoekers, is het programma omvangrijker, wordt de breedte van de homobeweging nationaal en internationaal zichtbaar gemaakt in de media en heeft de Amsterdam Gay Pride aan emancipatoire kracht gewonnen.

Amsterdam wil weer aan de top staan van Gay Capitals. Deze wereldwijde nominatie zorgt voor een grote sprong voorwaarts in deze ambitie.

Breng vandaag nog je stem uit. Stemmen kan tot 28 september.

De Exit-bar in de reguliersdwarsstraat is genomineerd tot beste gay-bar in de wereld.